Tereni kod “K4” dobijaju novo ruho

Jasmina Salopek
Tereni kod “K4” dobijaju novo ruho

BANjALUKA - Na radost mnogobrojnih rekreativaca i sportista, u toku je obnova sportskih terena kod “K4” koji će uskoro biti u novom ruhu.

Naime, ovo su peti po redu sportski tereni čiju obnovu je pokrenuo grad Banjaluka u proteklom periodu. Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, ovi sportski tereni su od izuzetnog značaja za grad, zbog čega se i pristupilo realizaciji ovog projekta.

- Gotovo da nema nijedne osobe koja je odrasla i živjela u Banjaluci, a da nije provela neko vrijeme na kultnim sportskim terenima kod “K4”, što je svakako dovoljan razlog da smo kao grad prepoznali potrebu da uredimo i ovaj prostor - poručio je Stanivuković.

Istakao je da će na ovoj lokaciji biti urađena potpuna rekonstrukcija svih terena, ali i pomoćnih objekata.

- Ovdje ćemo dobiti nove sportske terene sa kvalitetnom podlogom, novim koševima, mrežama za odbojku i novim golovima. Uz to, saniraćemo tribine, nadstrešnice, pomoćne objekte, sanirati ogradu i obnoviti kompletan mobilijar - rekao je gradonačelnik te naglasio da će radovi biti završeni u drugoj polovini oktobra.

Kako je istakao, to što je obnova igrališta amandman odbornika skupštinske većine samo je potvrda da gradska administracija prepozna i uvijek uvaži dobre projekte.

- Kada je nešto dobro, mi to zaista uvažavamo, a projekat obnove ovih sportskih terena kod “K4” jedan je od tih. Sredstva koja su predviđena budžetom manja su od onih koja ćemo uložiti i na tender se nisu prijavili izvođači spremni da obnovu završe za 150.000 KM, zbog čega smo morali povećati iznos na 210.000 KM - zaključio je on.

Direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” i odbornik u Skupštini grada Dragoslav Topić istakao je da mu je žao što i ranije nije pokrenuta inicijativa za sanaciju ovih terena.

- Nadam se da će radovi biti završeni u predviđenom roku i na način koji je predviđen tenderskom dokumentacijom - rekao je on.

Stanivuković

Planovi

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Nikola Šobot izrazio je veliko zadovoljstvo što će tereni kod Studentskog centra “Nikola Tesla” biti obnovljeni.

- Nama su ovi sportski tereni od izuzetnog značaja za brojne aktivnosti koje tu sprovodimo. Očekujemo da će obnova biti okončana u predviđenom roku, jer imamo plan za održavanje brojnih aktivnosti - rekao je Šobot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana