Сви заслужују једнаке шансе у друштву

Александар Стојановић
Сви заслужују једнаке шансе у друштву

БАЊАЛУКА - Акциони план за унапређење положаја лица са инвалидитетом за период од 2020. до 2026. године наћи ће се пред одборницима Скупштине града на посљедњем овогодишњем засједању.

Израда овог акционог плана предвиђена је и Стратегијом развоја града, а водећи принципи су одрживост и социјална укљученост и у његовој изради учествовали су представници организација лица са инвалидитетом, установа социјалне заштите, здравства, образовања, саобраћаја, привреде те различитих одјељења Градске управе.

- Принцип социјалне укључености подразумијева једнаке шансе за све. У том смислу, у оквиру свих стратешких циљева дефинисани су одређени пројекти и мјере који се односе на јачање социјалне укључености рањивих група, што у највећој мјери обухвата програме и пројекте који се односе на унапређење положаја лица са инвалидитетом у граду - наводи Драшко Валан из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику.

Акционим планом обухваћене су најважније друштвене области као што су социјална и здравствена заштита, запошљавање, превоз, становање, спорт, култура, туризам и рекреација.

 

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана