Svi zaslužuju jednake šanse u društvu

Aleksandar Stojanović
Svi zaslužuju jednake šanse u društvu

BANjALUKA - Akcioni plan za unapređenje položaja lica sa invaliditetom za period od 2020. do 2026. godine naći će se pred odbornicima Skupštine grada na posljednjem ovogodišnjem zasjedanju.

Izrada ovog akcionog plana predviđena je i Strategijom razvoja grada, a vodeći principi su održivost i socijalna uključenost i u njegovoj izradi učestvovali su predstavnici organizacija lica sa invaliditetom, ustanova socijalne zaštite, zdravstva, obrazovanja, saobraćaja, privrede te različitih odjeljenja Gradske uprave.

- Princip socijalne uključenosti podrazumijeva jednake šanse za sve. U tom smislu, u okviru svih strateških ciljeva definisani su određeni projekti i mjere koji se odnose na jačanje socijalne uključenosti ranjivih grupa, što u najvećoj mjeri obuhvata programe i projekte koji se odnose na unapređenje položaja lica sa invaliditetom u gradu - navodi Draško Valan iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Akcionim planom obuhvaćene su najvažnije društvene oblasti kao što su socijalna i zdravstvena zaštita, zapošljavanje, prevoz, stanovanje, sport, kultura, turizam i rekreacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana