Свечаност на Независном универзитету Бањалука: Деценија и по успјешног образовања кадрова

А. С.
Свечаност на Независном универзитету Бањалука: Деценија и по успјешног образовања кадрова

БАЊАЛУКА - Поводом Дана Независног универзитета Бањалука и 15 година постојања, данас су свечано промовисани студенти који су завршили први, други и трећи циклус студија.

Најбољем студенту другог циклуса студија са Педагошког факултета Горану Вељићу диплому је уручио градоначелник Игор Радојичић.

Уз честитке за 15 година успјешног рада, Радојичић је истакао да се савремена друштва мјере и по томе колико имају високообразованих људи.

- Данас је то стандард и Независни универзитет Бањалука је једна од високошколских установа која омогућава образовање и подизање укупног нивоа знања у нашем друштву - навео је он.

Ректор Независног универзитета Зоран Калинић казао је да савремено образовање има веома важну улогу у трансформацији друштва ка економији знања, економији, односно једнаких могућности.

- У остваривању ове улоге у наредном периоду Независни универзитет се опредјељује за развој образовања у неколико основних праваца. Кључни правац односи се на примјену нових технолошких достигнућа у образовном процесу, али и нових метода у настави - поручио је Калинић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана