Svečanost na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka: Decenija i po uspješnog obrazovanja kadrova

A. S.
Svečanost na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka: Decenija i po uspješnog obrazovanja kadrova

BANjALUKA - Povodom Dana Nezavisnog univerziteta Banjaluka i 15 godina postojanja, danas su svečano promovisani studenti koji su završili prvi, drugi i treći ciklus studija.

Najboljem studentu drugog ciklusa studija sa Pedagoškog fakulteta Goranu Veljiću diplomu je uručio gradonačelnik Igor Radojičić.

Uz čestitke za 15 godina uspješnog rada, Radojičić je istakao da se savremena društva mjere i po tome koliko imaju visokoobrazovanih ljudi.

- Danas je to standard i Nezavisni univerzitet Banjaluka je jedna od visokoškolskih ustanova koja omogućava obrazovanje i podizanje ukupnog nivoa znanja u našem društvu - naveo je on.

Rektor Nezavisnog univerziteta Zoran Kalinić kazao je da savremeno obrazovanje ima veoma važnu ulogu u transformaciji društva ka ekonomiji znanja, ekonomiji, odnosno jednakih mogućnosti.

- U ostvarivanju ove uloge u narednom periodu Nezavisni univerzitet se opredjeljuje za razvoj obrazovanja u nekoliko osnovnih pravaca. Ključni pravac odnosi se na primjenu novih tehnoloških dostignuća u obrazovnom procesu, ali i novih metoda u nastavi - poručio je Kalinić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana