Сваки дан водити бригу о старијим суграђанима

Срна
Сваки дан водити бригу о старијим суграђанима

БАЊАЛУКА - Делегација Актива жена Градског одбора Социјалистичке партије /СП/ Бањалука посјетила је кориснике Дома за старе и немоћне особе "Видово врело" код Бањалуке, са којима су разговарале и дружиле се, те им уручиле поклон пакет књига за библиотеку.

Посјета је упруличена поводом 1. октобра, Међународног дана старијих особа.

Из СП-а је саопштено да им је посебну пажњу привукла Анђелка Вучић, стрина предсједника Србије Александра Вучића, која је била посебно расположена за разговор и дружење са чланицама Актива.

Предсједник овог актива Славица Миликић истакла је да сваки дан треба водити бригу о старијим суграђанима и њиховим потребама, јер се на тај начин подиже свијест о немјерљивом доприносу који они дају друштву и који се не смије занемарити.

"Сви својим дјеловањем морамо обезбиједити бољи квалитет живота за наше родитеље, наше баке и деке и наш Актив ће усмјерити своје дјеловање ка томе", нагласила је Миликићева.

Директор Дома за старе и немоћне особе "Видово врело" Далибор Поповић захвалио је Активу жена на посјети и указаној пажњи.

"Свака помоћ у данашње вријеме је и више него добродошла. И не само помоћ, већ и најмањи знак пажње који ће нашим корисницима измамити осмијех на лице", рекао је Поповић.

Социјална радница Ирена Богдановић је истакла да овакве посјете требају да постану скоро свакодневна пракса и да институционална и ванинституционална подршка старијим особама мора да заузме једно од најважнијих мјеста у социјалној политици Републике Српске.

УН је 14. децембра 1990. године прогласио 1. октобар Међународним даном старијих особа желећи на тај начин нагласити да су старије особе важни чланови сваког друштва и указати на важност осигуравања животне средине која се може прилагодити потребама и способностима становника треће доби, њиховим интелектуалним и Физичким могућностима

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана