Svaki dan voditi brigu o starijim sugrađanima

Srna
Svaki dan voditi brigu o starijim sugrađanima

BANjALUKA - Delegacija Aktiva žena Gradskog odbora Socijalističke partije /SP/ Banjaluka posjetila je korisnike Doma za stare i nemoćne osobe "Vidovo vrelo" kod Banjaluke, sa kojima su razgovarale i družile se, te im uručile poklon paket knjiga za biblioteku.

Posjeta je upruličena povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba.

Iz SP-a je saopšteno da im je posebnu pažnju privukla Anđelka Vučić, strina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je bila posebno raspoložena za razgovor i druženje sa članicama Aktiva.

Predsjednik ovog aktiva Slavica Milikić istakla je da svaki dan treba voditi brigu o starijim sugrađanima i njihovim potrebama, jer se na taj način podiže svijest o nemjerljivom doprinosu koji oni daju društvu i koji se ne smije zanemariti.

"Svi svojim djelovanjem moramo obezbijediti bolji kvalitet života za naše roditelje, naše bake i deke i naš Aktiv će usmjeriti svoje djelovanje ka tome", naglasila je Milikićeva.

Direktor Doma za stare i nemoćne osobe "Vidovo vrelo" Dalibor Popović zahvalio je Aktivu žena na posjeti i ukazanoj pažnji.

"Svaka pomoć u današnje vrijeme je i više nego dobrodošla. I ne samo pomoć, već i najmanji znak pažnje koji će našim korisnicima izmamiti osmijeh na lice", rekao je Popović.

Socijalna radnica Irena Bogdanović je istakla da ovakve posjete trebaju da postanu skoro svakodnevna praksa i da institucionalna i vaninstitucionalna podrška starijim osobama mora da zauzme jedno od najvažnijih mjesta u socijalnoj politici Republike Srpske.

UN je 14. decembra 1990. godine proglasio 1. oktobar Međunarodnim danom starijih osoba želeći na taj način naglasiti da su starije osobe važni članovi svakog društva i ukazati na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, njihovim intelektualnim i Fizičkim mogućnostima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana