Сутра ванредна сједница о једнократној подршци пензионерима од 100 КМ

Срна
Сутра ванредна сједница о једнократној подршци пензионерима од 100 КМ

БАЊАЛУКА - Скупштина града Бањалуке одржаће сутра ванредну сједницу у вези са исплатом једнократне подршке пензионерима у висини од 100 КМ, рекао је Срни потпредсједник градске Скупштине Саша Чудић.

Чудић је појаснио да ће пред одборницима бити само једна тачка дневног реда и то одлука о прерасподјели буџетских средстава, јер је првобитно било планирано да се средства исплате путем "Електрокрајине", али ће сада то бити реализовано директно на рачуне пензионера.

Он је најавио да ће наредне седмице бити одржан Колегијум, те да би редовну сједницу градског парламента могли заказати за половину фебруара. Предсједник бањалучког Удружења пензионера Зоран Улетиловић рекао је Срни да ће подршку града добити 41.704 пензионера и да ће за ове намјене из буџета града бити издвојено 4.150.000 КМ.

Улетиловић је истакао да је након годину дана коначно стављена тачка и на ово питање подршке пензионерима, што је усвојено скупштинском одлуком у фебруару прошле године.

"Средства би требала да буду исплаћена на рачуне пензионера 6. фебруара, тако смо договорили процедуру. Требају се одштампати чекови за 11.600 пензионера који примају пензију поштом, како би сви могли добити ту подршку истог дана", рекао је Улетиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана