Sutra vanredna sjednica o jednokratnoj podršci penzionerima od 100 KM

Srna
Sutra vanredna sjednica o jednokratnoj podršci penzionerima od 100 KM

BANjALUKA - Skupština grada Banjaluke održaće sutra vanrednu sjednicu u vezi sa isplatom jednokratne podrške penzionerima u visini od 100 KM, rekao je Srni potpredsjednik gradske Skupštine Saša Čudić.

Čudić je pojasnio da će pred odbornicima biti samo jedna tačka dnevnog reda i to odluka o preraspodjeli budžetskih sredstava, jer je prvobitno bilo planirano da se sredstva isplate putem "Elektrokrajine", ali će sada to biti realizovano direktno na račune penzionera.

On je najavio da će naredne sedmice biti održan Kolegijum, te da bi redovnu sjednicu gradskog parlamenta mogli zakazati za polovinu februara. Predsjednik banjalučkog Udruženja penzionera Zoran Uletilović rekao je Srni da će podršku grada dobiti 41.704 penzionera i da će za ove namjene iz budžeta grada biti izdvojeno 4.150.000 KM.

Uletilović je istakao da je nakon godinu dana konačno stavljena tačka i na ovo pitanje podrške penzionerima, što je usvojeno skupštinskom odlukom u februaru prošle godine.

"Sredstva bi trebala da budu isplaćena na račune penzionera 6. februara, tako smo dogovorili proceduru. Trebaju se odštampati čekovi za 11.600 penzionera koji primaju penziju poštom, kako bi svi mogli dobiti tu podršku istog dana", rekao je Uletilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana