Сутра у центру сат времена без саобраћаја

Срна
Сутра у центру сат времена без саобраћаја

БАЊАЛУКА - Европска седмица мобилности завршава се сутра, када ће обустављањем саобраћаја у централној бањалучкој улици на један час бити обиљежен Дан без аутомобила.

Из Градске управе наводе да ће саобраћај бити обустављен у периоду од 12.00 до 13.00 часова, на дионици од Народног позоришта Републике Српске до зграде “Екватора”, за сва возила осим за аутобусе.

“На овај начин ћемо симболично настојати указати на неопходност мањег кориштења аутомобила, а већег кориштења јавног превоза, као и на већа немоторизована кретања”, истакли су из градског Одјељења за саобраћај и путеве.

У том периоду биће подијељене бесплатне годишње картице за сервис за изнајмљивање градских бицикала “Бл бајк”, у оквиру акције која је спроведена путем “Фејсбук” странице града Бањалука.

Из Градске управе наводе да су све ове активности дио настојања да се промовише здрав живот, пјешачење, бициклизам и што мање моторног саобраћаја.

Тема овогодишње Европске седмице мобилности, чије обиљежавање је почело 16. септембра, јесте “Мобилност без загађења за све”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана