Sutra u centru sat vremena bez saobraćaja

Srna
Sutra u centru sat vremena bez saobraćaja

BANjALUKA - Evropska sedmica mobilnosti završava se sutra, kada će obustavljanjem saobraćaja u centralnoj banjalučkoj ulici na jedan čas biti obilježen Dan bez automobila.

Iz Gradske uprave navode da će saobraćaj biti obustavljen u periodu od 12.00 do 13.00 časova, na dionici od Narodnog pozorišta Republike Srpske do zgrade “Ekvatora”, za sva vozila osim za autobuse.

“Na ovaj način ćemo simbolično nastojati ukazati na neophodnost manjeg korištenja automobila, a većeg korištenja javnog prevoza, kao i na veća nemotorizovana kretanja”, istakli su iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U tom periodu biće podijeljene besplatne godišnje kartice za servis za iznajmljivanje gradskih bicikala “Bl bajk”, u okviru akcije koja je sprovedena putem “Fejsbuk” stranice grada Banjaluka.

Iz Gradske uprave navode da su sve ove aktivnosti dio nastojanja da se promoviše zdrav život, pješačenje, biciklizam i što manje motornog saobraćaja.

Tema ovogodišnje Evropske sedmice mobilnosti, čije obilježavanje je počelo 16. septembra, jeste “Mobilnost bez zagađenja za sve”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana