Сутра у Бањалуци модна ревија "Баш по мјери"

Срна
Сутра у Бањалуци модна ревија "Баш по мјери"

БАЊАЛУКА- Модна ревија "Баш по мјери", на којој ће учествовати представници скоро свих савеза и удружења лица са инвалидитетом из Републике Српске и БиХ, биће одржана сутра у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Доктор Снежана Кутлешић Стевић, која је организатор ове ревије, рекла је Срни да ће 26 жена бити модели који ће носити креације које су дизајнирали студенти Технолошког факултета Универзитета у Бањалуци.

"Овогодишња тема ревије је представљање самог живота кроз потенцијале које имамо. Циљ је указати на то колико је важно вољети себе и прихватити живот у облику какав јесте, али исто тако колико такви потенцијали могу бити од користи друштвеној средини уколико се препознају на адекватан начин", рекла је Стевићева.

Она каже да ће, као и претходних година, ревија бити организована на волонтерској основи, личним ангажманом, те даривању роба или услуга.

"Желимо представи способности, образовање, као и мотивисаност лица са инвалидитетом у смислу унапређења запошљавања што директно води ка стварању предуслова за њихов самосталан живот", истакла је Стевићева и навела да у организацији ревије учествује више од 50 људи, а донатор материјала је и ове године "Тим-систем" и Озрен Утјешановић.

Она је напоменула да ће свака од учесница носити своју "по мјери" скројену одјевну комбинацију.

Модна ревија је заказана у 19.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана