Субвенције одобрене за 1.300 малишана

Ј. Т.
Субвенције одобрене за 1.300 малишана

БАЊАЛУКА - Градској управи до сада је стигло око 1.500 захтјева за суфинансирање трошкова услуге боравка дјеце у приватним предшколским установама, а од тог броја до сада је позитивно ријешено више од 1.300 захтјева.

Потврдили су ово за “Глас Српске” из Одјељења за друштвене дјелатности и додали да свакодневно раде на обради пристиглих захтјева.

- У континуитету обрађујемо захтјеве. Уколико је потребно, тражи се допуна документације, израђују се рјешења и након тога слиједи уплата средстава родитељима према приспијећу захтјева - појаснили су у ресорном одјељењу.

Појаснили су да се новац за суфинансирање трошкова боравка дјеце у приватној предшколској установи уплаћује директно на рачун подносиоца захтјева, односно родитеља, старатеља или хранитеља.

- Наиме, предаја захтјева за исплату новчане подршке почела је крајем априла, а родитељи захтјев могу предати у Градској управи, у Пријемној канцеларији (соба 16) шалтер један или два - прецизирали су из одјељења.

Додали су да је уз попуњен захтјев, који родитељи могу преузети испред Пријемне канцеларије или са сајта града, потребно приложити увјерење о пребивалишту за подносиоца захтјева, копију картице текућег рачуна, потврду да дијете не може да се упише припадајућем вртићу по мјесту становања у Центру за предшколско васпитање и образовање због недовољног капацитета, те уговор са приватном предшколском установом са територије града.

Из одјељења су подсјетили да је за ову годину за субвенционисање смјештаја дјеце у приватним вртићима предвиђено 1,2 милиона КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана