Subvencije odobrene za 1.300 mališana

J. T.
Subvencije odobrene za 1.300 mališana

BANjALUKA - Gradskoj upravi do sada je stiglo oko 1.500 zahtjeva za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama, a od tog broja do sada je pozitivno riješeno više od 1.300 zahtjeva.

Potvrdili su ovo za “Glas Srpske” iz Odjeljenja za društvene djelatnosti i dodali da svakodnevno rade na obradi pristiglih zahtjeva.

- U kontinuitetu obrađujemo zahtjeve. Ukoliko je potrebno, traži se dopuna dokumentacije, izrađuju se rješenja i nakon toga slijedi uplata sredstava roditeljima prema prispijeću zahtjeva - pojasnili su u resornom odjeljenju.

Pojasnili su da se novac za sufinansiranje troškova boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi uplaćuje direktno na račun podnosioca zahtjeva, odnosno roditelja, staratelja ili hranitelja.

- Naime, predaja zahtjeva za isplatu novčane podrške počela je krajem aprila, a roditelji zahtjev mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter jedan ili dva - precizirali su iz odjeljenja.

Dodali su da je uz popunjen zahtjev, koji roditelji mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili sa sajta grada, potrebno priložiti uvjerenje o prebivalištu za podnosioca zahtjeva, kopiju kartice tekućeg računa, potvrdu da dijete ne može da se upiše pripadajućem vrtiću po mjestu stanovanja u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje zbog nedovoljnog kapaciteta, te ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom sa teritorije grada.

Iz odjeljenja su podsjetili da je za ovu godinu za subvencionisanje smještaja djece u privatnim vrtićima predviđeno 1,2 miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana