Станивуковић:Вучић урадио много за Бањалуку

Срна
Станивуковић:Вучић урадио много за Бањалуку

БАЊАЛУКА - Предсједник Србије Александар Вучић урадио је много за Бањалуку, не само у вријеме пандемије вируса корона, већ и много прије тога и због тога је бањалучка Скупштина града једногласно одлучила да му додијели Кључ града са Повељом "Почасни грађанин", рекао је бањалучки градоначелник Драшко Станивуковић.

Станивуковић је истакао да је ријеч о више од 70 милиона евра разних видова подршке.

- Имамо наговјештај да ће Влада Србије и Београд бити партнер Бањалуци и у другим важним пројектима како ове, тако и наредних година, те да се политика званичног Београда према Бањалуци не мијења, с обзиром да су се десиле промјене у Бањалуци, што је за нас важно - рекао је Станивуковић.

Он је навео да је Вучићу упућен позив да посјети Бањалуку 22. априла, на Дан града, "уз разумијевање да уколико му то обавезе не дозволе тај позив може да се односи и на 24. и 25. април".

- Радимо и на томе да ступимо у контакт са нашим највећим спортистом Новаком Ђоковићем, којем је 2015. године додијељено исто признање, али му није уручено због његових обавеза -  изјавио је Станивуковић новинарима у Бањалуци.

Говорећи о новом приједлогу буџета града Бањалука, који ће се наћи сутра пред одборницина, Станивуковић је оцијенио да ће амандмани које је предложила скупштинска већина штетити функционисању града до краја године.

Коментаришући изјаву новог градоначелника Сарајева Бењамине Карић да са Вијећнице у Сарајеву неће бити скинута табла са натписом у којем су Срби означени као злочинци, Станивуковић је рекао да му је жао што се "дивној младој особи на почетку каријере одмах постављају питања која су изазовна и тешка".

Он је оцијенио да се "млада особа у таквом почетку каријере можда не може снаћи и одговорити на најбољи могући начин".

Станивуковић каже да има разумијевање јер је и сам са 20 година ушао у политику, а медији у Федерацији БиХ су му постављали "најтежа и најизазовнија питања, на која сви имају одговоре који не могу све задовољити".

Он наводи да је упознат о натпису на табли те да сматра да то треба за добробит свих промијенити, јер никоме неће нашкодити и да ће Карићева имати прилику да грешку исправи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана