Stanivuković:Vučić uradio mnogo za Banjaluku

Srna
Stanivuković:Vučić uradio mnogo za Banjaluku

BANjALUKA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uradio je mnogo za Banjaluku, ne samo u vrijeme pandemije virusa korona, već i mnogo prije toga i zbog toga je banjalučka Skupština grada jednoglasno odlučila da mu dodijeli Ključ grada sa Poveljom "Počasni građanin", rekao je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković.

Stanivuković je istakao da je riječ o više od 70 miliona evra raznih vidova podrške.

- Imamo nagovještaj da će Vlada Srbije i Beograd biti partner Banjaluci i u drugim važnim projektima kako ove, tako i narednih godina, te da se politika zvaničnog Beograda prema Banjaluci ne mijenja, s obzirom da su se desile promjene u Banjaluci, što je za nas važno - rekao je Stanivuković.

On je naveo da je Vučiću upućen poziv da posjeti Banjaluku 22. aprila, na Dan grada, "uz razumijevanje da ukoliko mu to obaveze ne dozvole taj poziv može da se odnosi i na 24. i 25. april".

- Radimo i na tome da stupimo u kontakt sa našim najvećim sportistom Novakom Đokovićem, kojem je 2015. godine dodijeljeno isto priznanje, ali mu nije uručeno zbog njegovih obaveza -  izjavio je Stanivuković novinarima u Banjaluci.

Govoreći o novom prijedlogu budžeta grada Banjaluka, koji će se naći sutra pred odbornicina, Stanivuković je ocijenio da će amandmani koje je predložila skupštinska većina štetiti funkcionisanju grada do kraja godine.

Komentarišući izjavu novog gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić da sa Vijećnice u Sarajevu neće biti skinuta tabla sa natpisom u kojem su Srbi označeni kao zločinci, Stanivuković je rekao da mu je žao što se "divnoj mladoj osobi na početku karijere odmah postavljaju pitanja koja su izazovna i teška".

On je ocijenio da se "mlada osoba u takvom početku karijere možda ne može snaći i odgovoriti na najbolji mogući način".

Stanivuković kaže da ima razumijevanje jer je i sam sa 20 godina ušao u politiku, a mediji u Federaciji BiH su mu postavljali "najteža i najizazovnija pitanja, na koja svi imaju odgovore koji ne mogu sve zadovoljiti".

On navodi da je upoznat o natpisu na tabli te da smatra da to treba za dobrobit svih promijeniti, jer nikome neće naškoditi i da će Karićeva imati priliku da grešku ispravi.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana