Станивуковићева иницијатива на разматрању

СРНА
Станивуковићева иницијатива на разматрању

БАЊАЛУКА - Кабинет предсједника Народне скупштине Републике Српске обавијестио је градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да је иницијатива за измјену Закона о легализацији бесправно изграђених објеката упућена републичком парламенту, достављена надлежним радним тијелима на разматрање.

Иницијатива је достављена Законодавном одбору, Одбору за локалну самоуправу, Одбору за политички систем, правосуђе и управу, те Влади Републике Српске, саопштено је из Народне скупштине.

"Након прибављених мишљења, Законодавни одбор Народне скупштине ће одлучити о иницијативи, у складу са пословничком процедуром, те Вас обавијестити о ставовима", наводи се у допису Кабинета предсједника Народне скупштине упућеном градоначелнику Драшку Станивуковићу и предсједнику Скупштине града Младену Илићу.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је у петак, 5. августа, доставио Народној скупштини иницијативу за измјену Закона о легализацији бесправно изграђених објекат, а у складу са Закључком усвојеним на сједници Скупштине Града Бањалука, одржаној 26. јуна.

Предложеним измјенама поменутог закона, легализација стамбених објеката грађених до 2004. године била би потпуно бесплатна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана