Stanivukovićeva inicijativa na razmatranju

SRNA
Stanivukovićeva inicijativa na razmatranju

BANjALUKA - Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske obavijestio je gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je inicijativa za izmjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata upućena republičkom parlamentu, dostavljena nadležnim radnim tijelima na razmatranje.

Inicijativa je dostavljena Zakonodavnom odboru, Odboru za lokalnu samoupravu, Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, te Vladi Republike Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine.

"Nakon pribavljenih mišljenja, Zakonodavni odbor Narodne skupštine će odlučiti o inicijativi, u skladu sa poslovničkom procedurom, te Vas obavijestiti o stavovima", navodi se u dopisu Kabineta predsjednika Narodne skupštine upućenom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i predsjedniku Skupštine grada Mladenu Iliću.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je u petak, 5. avgusta, dostavio Narodnoj skupštini inicijativu za izmjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekat, a u skladu sa Zaključkom usvojenim na sjednici Skupštine Grada Banjaluka, održanoj 26. juna.

Predloženim izmjenama pomenutog zakona, legalizacija stambenih objekata građenih do 2004. godine bila bi potpuno besplatna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana