Станивуковић:"Аквана" за пјевање плаћала људе који нису пјевали, дио "Кајака" ће бити срушен

ГС
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – У угоститељском објекту Јавног предузећа "Аквана", које је дужно десет милиона марака, пјевали су и узимали новац они који нису уопште у регистру естрадних умјетника, а дио ресторана "Кајак" је изграђен на градском земљишту и без икаквих дозвола, тако да ће овај објекат бити срушен.

Рекао је то данас на представљању другог извјештаја такозваног "Тима за ревизију" градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

-  Једна од оних која је за такозвано пјевање добила 17.000 КМ је Драгана Ристић (Драгана Чавка), помоћник министра за туризам и угоститељство у Влади РС. Њена мајка Јевросима је такође узела 10.000 КМ за пјевање, а није пјевала. Тражићемо одговорност. На дан када буде 80 КМ прихода, у "Аквани" су плаћали 500 КМ за пјевање неког ко није пјевач - истакао је Станивуковић.

Додао је да је такође у "Аквани" издвојено четири милиона КМ за кетеринг највећем дужнику.

- Између осталог, за кетеринг је било намијењено 1,2 тоне брашна и 25.000 кифлица. Па то нахрани војску Азербејџана. Ово је страшно, позивам Тужилаштво и МУП РС да се укључе - навео је Станивуковић.

Према његовим ријечима, ово је најбизарнији извјештај такозваног "Тима за ревизију".

- Ресторан "Кајак" у власништву је сина Миле Радишића. Овај објекат можемо срушити већ сутра. Уложена је жалба надлежном  министарству, али то им не помаже уопште. Он ће свакако бити срушен јер не може нико како хоће да прави нешто на градском земљишту. Ако не сутра, биће срушен за мјесец, два. Не ради се о цијелом објекту, него само на дијелу гдје је паркинг -  нагласио је Станивуковић.

Додао је да је, према регулацион плану, ту предвиђено зеленило.

Како каже, досад је била пракса "сагради па легализуј", али то ће се од сада промијенити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана