Stanivuković:"Akvana" za pjevanje plaćala ljude koji nisu pjevali, dio "Kajaka" će biti srušen

GS
Foto: V. Tripić

BANjALUKA – U ugostiteljskom objektu Javnog preduzeća "Akvana", koje je dužno deset miliona maraka, pjevali su i uzimali novac oni koji nisu uopšte u registru estradnih umjetnika, a dio restorana "Kajak" je izgrađen na gradskom zemljištu i bez ikakvih dozvola, tako da će ovaj objekat biti srušen.

Rekao je to danas na predstavljanju drugog izvještaja takozvanog "Tima za reviziju" gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

-  Jedna od onih koja je za takozvano pjevanje dobila 17.000 KM je Dragana Ristić (Dragana Čavka), pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS. Njena majka Jevrosima je takođe uzela 10.000 KM za pjevanje, a nije pjevala. Tražićemo odgovornost. Na dan kada bude 80 KM prihoda, u "Akvani" su plaćali 500 KM za pjevanje nekog ko nije pjevač - istakao je Stanivuković.

Dodao je da je takođe u "Akvani" izdvojeno četiri miliona KM za ketering najvećem dužniku.

- Između ostalog, za ketering je bilo namijenjeno 1,2 tone brašna i 25.000 kiflica. Pa to nahrani vojsku Azerbejdžana. Ovo je strašno, pozivam Tužilaštvo i MUP RS da se uključe - naveo je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovo je najbizarniji izvještaj takozvanog "Tima za reviziju".

- Restoran "Kajak" u vlasništvu je sina Mile Radišića. Ovaj objekat možemo srušiti već sutra. Uložena je žalba nadležnom  ministarstvu, ali to im ne pomaže uopšte. On će svakako biti srušen jer ne može niko kako hoće da pravi nešto na gradskom zemljištu. Ako ne sutra, biće srušen za mjesec, dva. Ne radi se o cijelom objektu, nego samo na dijelu gdje je parking -  naglasio je Stanivuković.

Dodao je da je, prema regulacion planu, tu predviđeno zelenilo.

Kako kaže, dosad je bila praksa "sagradi pa legalizuj", ali to će se od sada promijeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana