Станивуковић, Ванини: Још око 200 породица у Бањалуци чека рјешавање стамбеног питања

Srna
Foto: Instagram

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је новоизграђеном зградом у овом граду данас ријешено стамбено питање за 50 породица избјеглих и расељених лица, додајући да још око 200 породица чека рјешавање стамбеног питања.

 

"Желимо да у наредне двије до три године ријешимо сва та питања", рекао је Станивуковић новинарима након данашње додјеле кључева за 50 станова избјеглим и расељеним лицима у новоизграђеној згради у насељу Ада.

Шеф Оперативног одјељења Делегације ЕУ у БиХ за друштвени развој, цивилно друштво и прекограничну сарадњу Ђанлука Ванини рекао је да је у Регионални стамбени програм ЕУ донирала 238 милиона евра.

"У оквиру Регионалног стамбеног програма до сада је обезбијеђено 2.600 стамбених јединица за породице које су у потреби", рекао је Ванини.

Расељено лице из Дрвара Драгана Кецман, која је данас добила кључеве новог стана, рекла је да је на рјешавање стамбеног питања чекала од 1995. године.

"Моја имовина у Дрвару је девастирана, нисам имала услова да се вратим", рекла је Кецманова.

Свечаности уручивања кључева присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, те директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш.

Манифестацији су присуствовали и министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић, потпредсједник Републике Српске Давор Пранић, градоначеник Бањалуке Драшко Станивуковић и предсједник Скупштине града Љубо Нинковић.

Вишепородични стамбени објекат у насељу Ада изграђен је у оквиру Регионалног стамбеног програма, а вриједност зграде је 2.975.231 КМ.

Град Бањалука обезбиједио је земљиште и инфраструктурне прикључке а извођач радова био је "Прода монт" из Добоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана