Stanivuković, Vanini: Još oko 200 porodica u Banjaluci čeka rješavanje stambenog pitanja

Srna
Foto: Instagram

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je novoizgrađenom zgradom u ovom gradu danas riješeno stambeno pitanje za 50 porodica izbjeglih i raseljenih lica, dodajući da još oko 200 porodica čeka rješavanje stambenog pitanja.

 

"Želimo da u naredne dvije do tri godine riješimo sva ta pitanja", rekao je Stanivuković novinarima nakon današnje dodjele ključeva za 50 stanova izbjeglim i raseljenim licima u novoizgrađenoj zgradi u naselju Ada.

Šef Operativnog odjeljenja Delegacije EU u BiH za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Đanluka Vanini rekao je da je u Regionalni stambeni program EU donirala 238 miliona evra.

"U okviru Regionalnog stambenog programa do sada je obezbijeđeno 2.600 stambenih jedinica za porodice koje su u potrebi", rekao je Vanini.

Raseljeno lice iz Drvara Dragana Kecman, koja je danas dobila ključeve novog stana, rekla je da je na rješavanje stambenog pitanja čekala od 1995. godine.

"Moja imovina u Drvaru je devastirana, nisam imala uslova da se vratim", rekla je Kecmanova.

Svečanosti uručivanja ključeva prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, te direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš.

Manifestaciji su prisustvovali i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić, potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranić, gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković.

Višeporodični stambeni objekat u naselju Ada izgrađen je u okviru Regionalnog stambenog programa, a vrijednost zgrade je 2.975.231 KM.

Grad Banjaluka obezbijedio je zemljište i infrastrukturne priključke a izvođač radova bio je "Proda mont" iz Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana