Станивуковић увјерен да ће се побољшати гријање

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Становуковић рекао је да је увјерен да ће ситуација у вези са испоруком топлотне енергије "Еко топлана" данас бити побољшана и да ће то грађани осјетити.

"Затражено је да свих десет котлова `Еко топлане` мора бити у максималном капацитету и да се испорука топлотне енергије повећа минимум за пет одсто како би се достигао предвиђени стандард", истакао је Станивуковић.

Он је навео да ће град формирати посебну комисију која ће заједно са представницима "Еко топлана" на сваку притужбу грађана изаћи на лице мјеста и провјерити разлоге зашто је температура нижа и како да се стање поправи.

Након ванредне посјете "Еко топланама" током које је установљено да испорука топлотне енергије није задовољавајућа, формиран је Штаб за енергетску кризу чији ће задатак бити да на основу стварног стања понуди најефикаснија рјешења за превализажење изазова са гријањем у Бањалуци, саопштено је из Градске управе.

Из "Еко топлана" раније је саопштено да је од 1. јануара упитан наставак сезоне гријања у Бањалуци због поскупљења енергената, као и комплетног пословања, те да је граду поново упућен захтјев за повећање цијена од 59 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана