Stanivuković uvjeren da će se poboljšati grijanje

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanovuković rekao je da je uvjeren da će situacija u vezi sa isporukom toplotne energije "Eko toplana" danas biti poboljšana i da će to građani osjetiti.

"Zatraženo je da svih deset kotlova `Eko toplane` mora biti u maksimalnom kapacitetu i da se isporuka toplotne energije poveća minimum za pet odsto kako bi se dostigao predviđeni standard", istakao je Stanivuković.

On je naveo da će grad formirati posebnu komisiju koja će zajedno sa predstavnicima "Eko toplana" na svaku pritužbu građana izaći na lice mjesta i provjeriti razloge zašto je temperatura niža i kako da se stanje popravi.

Nakon vanredne posjete "Eko toplanama" tokom koje je ustanovljeno da isporuka toplotne energije nije zadovoljavajuća, formiran je Štab za energetsku krizu čiji će zadatak biti da na osnovu stvarnog stanja ponudi najefikasnija rješenja za prevalizaženje izazova sa grijanjem u Banjaluci, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz "Eko toplana" ranije je saopšteno da je od 1. januara upitan nastavak sezone grijanja u Banjaluci zbog poskupljenja energenata, kao i kompletnog poslovanja, te da je gradu ponovo upućen zahtjev za povećanje cijena od 59 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana