Станивуковић: Сви рачуни Градске управе од данас на билбордима широм града

Бањалука.нет
Foto: Град Бањалука

Градска управа ће на билбордима широм града већ од данас приказивати све рачуне и новац који троши, како би све било транспаретнтно и јавно, рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке на данашњој конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, грађани који пуне буџет имају право да знају гдје се новац троши, преноси портал ''Бањалука.нет''.

"Приказујемо све рачуне и оне који су најмањи. Сви рачуни ће бити приказивани на билбордима на подручју града", рекао је Станивуковић.

Додао је да ће јавни конкурси бити јавно објављени у току ове седмице на сајту Градске управе

"Наш приједлог је да за све јавне позиције, директорске и за начелнике одјељења конкурси буду јавни, односно да разговори и интервјуи буду јавно снимани. Грађанима је преко главе да долазе и одлучују о нашој судбини они који су подобни. За прва два мјесеца ове године од билборда је зарађено 250.000 КМ, што је за 90.000 КМ више у односу на прошлу годину. Како је то могуће?", упитао је Станивуковић.

Нагласио је да ће у недјељу или у понедјељак бити нови извјештај Тима за ревизију, на којем ће јавно бити објављени сви они који држе ресторане и кафиће који су у власништву града, а у буџет нису до сада уплатили ниједну марку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана