Stanivuković: Svi računi Gradske uprave od danas na bilbordima širom grada

Banjaluka.net
Foto: Grad Banjaluka

Gradska uprava će na bilbordima širom grada već od danas prikazivati sve račune i novac koji troši, kako bi sve bilo transparetntno i javno, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, građani koji pune budžet imaju pravo da znaju gdje se novac troši, prenosi portal ''Banjaluka.net''.

"Prikazujemo sve račune i one koji su najmanji. Svi računi će biti prikazivani na bilbordima na području grada", rekao je Stanivuković.

Dodao je da će javni konkursi biti javno objavljeni u toku ove sedmice na sajtu Gradske uprave

"Naš prijedlog je da za sve javne pozicije, direktorske i za načelnike odjeljenja konkursi budu javni, odnosno da razgovori i intervjui budu javno snimani. Građanima je preko glave da dolaze i odlučuju o našoj sudbini oni koji su podobni. Za prva dva mjeseca ove godine od bilborda je zarađeno 250.000 KM, što je za 90.000 KM više u odnosu na prošlu godinu. Kako je to moguće?", upitao je Stanivuković.

Naglasio je da će u nedjelju ili u ponedjeljak biti novi izvještaj Tima za reviziju, na kojem će javno biti objavljeni svi oni koji drže restorane i kafiće koji su u vlasništvu grada, a u budžet nisu do sada uplatili nijednu marku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana