Станивуковић са грађанима на Тргу Крајине: Први корак ревизија свега

Aгенције
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Новоизабрани градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић разговарао је данас са грађанима на Тргу Крајине и поручио да ће му први корак бити "ревизија свега".

Станивуковић очекује да ће до краја године бити извршена примопредаја дужности градоначелника између њега и Игора Радојичића.

Нагласио је да је најбитније да се сачека да се опорави Радојичић, који је био хоспитализован због вируса корона.

Станивуковић је истакао да је значајан податак да Радојичића и његов рад и политику подржало више од 40 одсто грађана, те да му је циљ да и о тим питањима разговарају.

- Мој први циљ је ревизија свега, ући у свако предузеће и одјељење те урадити ревизију, с тим што немам намјеру да смјењујем руководства предузећа која позитивно послују - рекао је Станивуковић.

Он је додао да му је циљ и транспарентна Управа града, као и јавни конкурси који се буду расписивали за начелнике одјељења.

Каже  да још не зна имена која ће бити предложена за начелнике градских одјељења, те да сматра да је потребно изабрати најбоље људе који ће обављати те функције.

- Ако су сви фокусирани у том правцу, онда ћемо наћи најбоља рјешења и позивам одборнике да то и подрже. Као градоначелник ћу тражити и да у Комисији за избор и именовања буду људи који нису из политике, него из струке, јер једино стручна комисија може бирати стручне људе - додао је Станивуковић.

Он је рекао да му је циљ да реализује све пројекте који су битни за грађане, али да је потребно одредити приоритете.

Станивуковић је истакао да му је циљ и да направи уштеде у буџету, на основу редукције броја савјетничких мјеста, те висини плата.

Рекао је да намјерава да до краја децембра обиђе све мјесне заједнице у граду и да су приоритети његовог мандата "човјек" и "толеранција".

- Имамо план за сваки дио насеља шта је потребно. Наша дужност је да увијек радимо - рекао је Станивуковић додавши да је "мандат добијен за промјене у градској управи".

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана