Stanivuković sa građanima na Trgu Krajine: Prvi korak revizija svega

Agencije
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je danas sa građanima na Trgu Krajine i poručio da će mu prvi korak biti "revizija svega".

Stanivuković očekuje da će do kraja godine biti izvršena primopredaja dužnosti gradonačelnika između njega i Igora Radojičića.

Naglasio je da je najbitnije da se sačeka da se oporavi Radojičić, koji je bio hospitalizovan zbog virusa korona.

Stanivuković je istakao da je značajan podatak da Radojičića i njegov rad i politiku podržalo više od 40 odsto građana, te da mu je cilj da i o tim pitanjima razgovaraju.

- Moj prvi cilj je revizija svega, ući u svako preduzeće i odjeljenje te uraditi reviziju, s tim što nemam namjeru da smjenjujem rukovodstva preduzeća koja pozitivno posluju - rekao je Stanivuković.

On je dodao da mu je cilj i transparentna Uprava grada, kao i javni konkursi koji se budu raspisivali za načelnike odjeljenja.

Kaže  da još ne zna imena koja će biti predložena za načelnike gradskih odjeljenja, te da smatra da je potrebno izabrati najbolje ljude koji će obavljati te funkcije.

- Ako su svi fokusirani u tom pravcu, onda ćemo naći najbolja rješenja i pozivam odbornike da to i podrže. Kao gradonačelnik ću tražiti i da u Komisiji za izbor i imenovanja budu ljudi koji nisu iz politike, nego iz struke, jer jedino stručna komisija može birati stručne ljude - dodao je Stanivuković.

On je rekao da mu je cilj da realizuje sve projekte koji su bitni za građane, ali da je potrebno odrediti prioritete.

Stanivuković je istakao da mu je cilj i da napravi uštede u budžetu, na osnovu redukcije broja savjetničkih mjesta, te visini plata.

Rekao je da namjerava da do kraja decembra obiđe sve mjesne zajednice u gradu i da su prioriteti njegovog mandata "čovjek" i "tolerancija".

- Imamo plan za svaki dio naselja šta je potrebno. Naša dužnost je da uvijek radimo - rekao je Stanivuković dodavši da je "mandat dobijen za promjene u gradskoj upravi".

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana