Станивуковић: Позваћу на протест због неодржавања сједнице Скупштине града

ГС
Станивуковић: Позваћу на протест због неодржавања сједнице Скупштине града

БАЊАЛУКА - Наредних дана ћу позвати политичке саборце, невладине организације и све оне који вјерују у ову идеју да дођу на Трг Крајине, виде шта се ради у Бањалуци и одржимо протест због неодржавања сједнице Скупштине града рекао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

-Данас, сутра и прекосутра ћу имати консултације  у вези са протестом и датумом када ће бити заказан - навео је Станивуковић и додао да жели „да сви дају глас против оваквих опструкција скупштинске већине“.

Он је на конференцији за новинаре казао да је он „дошао на посао, а они нису“, те да не планира плаћати нераднике.

-Ово значи да 300.000 радника у Републици Српској може долазити и не долазити на посао како год хоће. Не могу да их смијеним јер их је народ бирао, али могу да им не исплатим плату. Ово је први пут у историји да имамо ситуацију да скупштинска већина која закаже сједницу опструише саму себе. Ово је вријеме да опозиција покаже своје јединство и да станемо у крај ово неодговорном понашању - навео је Станивуковић.

Додао је да неће промијенити своје ставове ни једни, ни други, те да је оно што је изгубљено вријеме.

-Вријеме је оно што губимо и то не може нико вратити. Сваки изгубљени дан значи много - нагласио је Станивуковић.

Одборници владајуће већине најавили су јуче да се данас неће појавити у Градској управи и наставити сједницу Скупштине града Бањалука јер, како је рекао предсједник градског парламента Младен Илић, „не пристају на уцјене и притиске градоначелника Драшка Станивуковића“.

Према његовим ријечима, нико нема право да условљава одборнике.

Сједница скуштине града Бањалука јуче није одржана како је раније било планирано јер су чланови скупштинске већине рекли да неће присуствовати засједању док се не створе услови за нормалан дијалог.

Илић је саопштио да је скупштинска већина одлучила да не учествује у раду скупштине док не буду постигнути услови за нормалан дијалог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана