Stanivuković: Pozvaću na protest zbog neodržavanja sjednice Skupštine grada

GS
Stanivuković: Pozvaću na protest zbog neodržavanja sjednice Skupštine grada

BANjALUKA - Narednih dana ću pozvati političke saborce, nevladine organizacije i sve one koji vjeruju u ovu ideju da dođu na Trg Krajine, vide šta se radi u Banjaluci i održimo protest zbog neodržavanja sjednice Skupštine grada rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

-Danas, sutra i prekosutra ću imati konsultacije  u vezi sa protestom i datumom kada će biti zakazan - naveo je Stanivuković i dodao da želi „da svi daju glas protiv ovakvih opstrukcija skupštinske većine“.

On je na konferenciji za novinare kazao da je on „došao na posao, a oni nisu“, te da ne planira plaćati neradnike.

-Ovo znači da 300.000 radnika u Republici Srpskoj može dolaziti i ne dolaziti na posao kako god hoće. Ne mogu da ih smijenim jer ih je narod birao, ali mogu da im ne isplatim platu. Ovo je prvi put u istoriji da imamo situaciju da skupštinska većina koja zakaže sjednicu opstruiše samu sebe. Ovo je vrijeme da opozicija pokaže svoje jedinstvo i da stanemo u kraj ovo neodgovornom ponašanju - naveo je Stanivuković.

Dodao je da neće promijeniti svoje stavove ni jedni, ni drugi, te da je ono što je izgubljeno vrijeme.

-Vrijeme je ono što gubimo i to ne može niko vratiti. Svaki izgubljeni dan znači mnogo - naglasio je Stanivuković.

Odbornici vladajuće većine najavili su juče da se danas neće pojaviti u Gradskoj upravi i nastaviti sjednicu Skupštine grada Banjaluka jer, kako je rekao predsjednik gradskog parlamenta Mladen Ilić, „ne pristaju na ucjene i pritiske gradonačelnika Draška Stanivukovića“.

Prema njegovim riječima, niko nema pravo da uslovljava odbornike.

Sjednica skuštine grada Banjaluka juče nije održana kako je ranije bilo planirano jer su članovi skupštinske većine rekli da neće prisustvovati zasjedanju dok se ne stvore uslovi za normalan dijalog.

Ilić je saopštio da je skupštinska većina odlučila da ne učestvuje u radu skupštine dok ne budu postignuti uslovi za normalan dijalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana