Станивуковић поднио кривичну пријаву против судије у случају “Екватор”

Banjaluka.net
Foto: Arhiva

Градоначелник Драшко Станивуковић поднио је кривичну пријаву против судинице Гордане Војводић, Окружног привредног суда Бањалука, која је, према његовим ријечима, спорним незаконитим радњама “скинула” два милиона КМ с рачуна буџета Града Бањалука.

Он је Тужилаштву предао хитну ургенцију да реагује против криминалних радњи јер, како каже, до сада нису ништа учинили.

– Разог што смо данас испред Тужилаштва је тај што имамо још више јасних доказа за случај „Екватор“, аферу „Кисеоник“, крађу у предузећима “Аквана” и “Водовод” – истиче градоначелник.

Како каже, нашем друштву се жури да криминалци заврше иза решетака, те додаје да му није јасно зашто Тужилаштво не хапси Ђорђа – Ђоку Давидовића, власника компаније „Екватор“.

– Он је бандит и мора да буде у затвору. Ово није ствар Драшка Станивуковића, ово је питање успостављања система у друштву. Судиница Војводић-Марић је помогла да се украду два милиона – поручио је он.

Додаје да је Окружни суд утврдио да су ово илегалне и незаконите радње, али и даље се ништа не предузима.

– Ми ћемо се борити, ако треба да заплијенимо спрат зграде „Екватор“ како би надомјестили што смо изгубили. Ово је тест моје личности, да ли сам добар човјек, добар градоначелник, и нећу одустати – обећава Станивуковић.

Истиче да су два милиона превише да се украде у овој кризи, а та “два милиона су сада у џеповима криминалаца”.

– Нека се огласе, нека кажу да лажем, али неко мора да иде у затвор. Када говоримо о афери “Кисеоник”, Специјално тужилаштво је потврдило да је кисеоник штетан по здравље становника – додаје Станивуковић.

Истако је да данас подноси ургенције како би убрзали сав овај процес јер, како каже, Тужилаштво не реагује.

– Хајдемо да се састанемо нас четворо код Туњица, па да се договоримо на основу доказа коме је мјесто у затвору – предлаже градоначелник.

Како каже, када говоримо о “Водоводу”, овај предмет још није узет у разматрање.

– Некада ми је било много теже када сам као опозиционар прикупљао доказе, а сада сам први човјек Бањалуке – рекао је градоначелник.

Поручио је да се по свим овим поступцима мора хитно реаговати.

– Људи из Тужилаштва, ако спавате, пробудите се, ако се бојите, напустите своја мјеста, јер има нас што се не бојимо. Доста сте сједили у климатизованим просторијама – каже он.

Бивши директор “Водовода”, Зоран Поповић, најавио је подизање кривичне пријаве против Станивуковића, а градоначелник Бањалуке му је одговорио да га чека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана