Stanivuković podnio krivičnu prijavu protiv sudije u slučaju “Ekvator”

Banjaluka.net
Foto: Arhiva

Gradonačelnik Draško Stanivuković podnio je krivičnu prijavu protiv sudinice Gordane Vojvodić, Okružnog privrednog suda Banjaluka, koja je, prema njegovim riječima, spornim nezakonitim radnjama “skinula” dva miliona KM s računa budžeta Grada Banjaluka.

On je Tužilaštvu predao hitnu urgenciju da reaguje protiv kriminalnih radnji jer, kako kaže, do sada nisu ništa učinili.

– Razog što smo danas ispred Tužilaštva je taj što imamo još više jasnih dokaza za slučaj „Ekvator“, aferu „Kiseonik“, krađu u preduzećima “Akvana” i “Vodovod” – ističe gradonačelnik.

Kako kaže, našem društvu se žuri da kriminalci završe iza rešetaka, te dodaje da mu nije jasno zašto Tužilaštvo ne hapsi Đorđa – Đoku Davidovića, vlasnika kompanije „Ekvator“.

– On je bandit i mora da bude u zatvoru. Ovo nije stvar Draška Stanivukovića, ovo je pitanje uspostavljanja sistema u društvu. Sudinica Vojvodić-Marić je pomogla da se ukradu dva miliona – poručio je on.

Dodaje da je Okružni sud utvrdio da su ovo ilegalne i nezakonite radnje, ali i dalje se ništa ne preduzima.

– Mi ćemo se boriti, ako treba da zaplijenimo sprat zgrade „Ekvator“ kako bi nadomjestili što smo izgubili. Ovo je test moje ličnosti, da li sam dobar čovjek, dobar gradonačelnik, i neću odustati – obećava Stanivuković.

Ističe da su dva miliona previše da se ukrade u ovoj krizi, a ta “dva miliona su sada u džepovima kriminalaca”.

– Neka se oglase, neka kažu da lažem, ali neko mora da ide u zatvor. Kada govorimo o aferi “Kiseonik”, Specijalno tužilaštvo je potvrdilo da je kiseonik štetan po zdravlje stanovnika – dodaje Stanivuković.

Istako je da danas podnosi urgencije kako bi ubrzali sav ovaj proces jer, kako kaže, Tužilaštvo ne reaguje.

– Hajdemo da se sastanemo nas četvoro kod Tunjica, pa da se dogovorimo na osnovu dokaza kome je mjesto u zatvoru – predlaže gradonačelnik.

Kako kaže, kada govorimo o “Vodovodu”, ovaj predmet još nije uzet u razmatranje.

– Nekada mi je bilo mnogo teže kada sam kao opozicionar prikupljao dokaze, a sada sam prvi čovjek Banjaluke – rekao je gradonačelnik.

Poručio je da se po svim ovim postupcima mora hitno reagovati.

– Ljudi iz Tužilaštva, ako spavate, probudite se, ako se bojite, napustite svoja mjesta, jer ima nas što se ne bojimo. Dosta ste sjedili u klimatizovanim prostorijama – kaže on.

Bivši direktor “Vodovoda”, Zoran Popović, najavio je podizanje krivične prijave protiv Stanivukovića, a gradonačelnik Banjaluke mu je odgovorio da ga čeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana