Станивуковић о митингу на Тргу Крајине

Срна
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић сматра да неко увијек мора направити први корак да се изађе из политичких окова којима сви робују и да је прилика за то био велики народни скуп “Српска те зове” одржан у Бањалуци.

Станивуковић вјерује да је јучерашњим митингом на Тргу Крајине свијету показано да се сви у Републици Српској могу окупити по темама од националног значаја, јер је политика једно, а нација потпуно изнад тога.

Станивуковић сматра да се мора направити искорак и присуствовати великом митингу који је важан како би се отворио дијалог о националним темама.

“Мудро је разумјети све оне који су имали различита гледишта, не критиковати никога и тако можемо сви помало изаћи из тих окова које имамо”, рекао је Станивуковић новинарима у Бањалуци говорећи о јучерашњем народном митингу у Бањалуци и предложеној резолуцији о Сребреници.

Он је рекао да на народном митингу тема није била политичке природе, као и да је важна јучерашња посебна сједници Народне скупштине Републике Српске на којој је усвојен Извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године у којем пише да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.

Према његовим ријечима, направљен је искорак и српске политичке партије даље не треба се дијеле на оне који су били или нису били на митингу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана