Stanivuković o mitingu na Trgu Krajine

Srna
Foto: G.S.

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smatra da neko uvijek mora napraviti prvi korak da se izađe iz političkih okova kojima svi robuju i da je prilika za to bio veliki narodni skup “Srpska te zove” održan u Banjaluci.

Stanivuković vjeruje da je jučerašnjim mitingom na Trgu Krajine svijetu pokazano da se svi u Republici Srpskoj mogu okupiti po temama od nacionalnog značaja, jer je politika jedno, a nacija potpuno iznad toga.

Stanivuković smatra da se mora napraviti iskorak i prisustvovati velikom mitingu koji je važan kako bi se otvorio dijalog o nacionalnim temama.

“Mudro je razumjeti sve one koji su imali različita gledišta, ne kritikovati nikoga i tako možemo svi pomalo izaći iz tih okova koje imamo”, rekao je Stanivuković novinarima u Banjaluci govoreći o jučerašnjem narodnom mitingu u Banjaluci i predloženoj rezoluciji o Srebrenici.

On je rekao da na narodnom mitingu tema nije bila političke prirode, kao i da je važna jučerašnja posebna sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je usvojen Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine u kojem piše da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.

Prema njegovim riječima, napravljen je iskorak i srpske političke partije dalje ne treba se dijele na one koji su bili ili nisu bili na mitingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana