Станивуковић: Неприхватљиве подвале из Сарајева

Срна
Станивуковић: Неприхватљиве подвале из Сарајева

БАЊАЛУКА - Градоначеник Бањалуке Драшко Станивуковић поручио је да су неприхватљиве и опасне константне подвале из Сарајева и Федерације БиХ /ФБиХ/ у покушају да се Бањалука представи као град у коме одстоји насиље.

Станивуковић је осудио инцидент у коме је више непознатих особа физички и вербално напало активисте “БХ поворке поноса” у Бањалуци и истакао да је Бањалука град у којој је нулта толеранција на насиље.

“Сви имају своја права, то не ускраћујемо, али злонамјерни су ставови појединаца да је неко од нас појединачно одговоран за то што се десило”, нагласио је Станивуковић.

Он је додао да сви имају право на став, али да су “политике Републике Српске можда традиционалне, али су и патријархалне, као и друштвено одговорне”.

“Сарајево каже да је то за њих прихватљиво и они хоће да имају те врсте жвриједностиж. Ми имамо друге. Бањалука има право да има своју званичну политику и став, а то је да јавно промовишемо породичне вриједности, вриједности оца и мајке. Ако неко има другачији став, има право на то, али ми нисмо за јавну промоцију тих ставова”, рекао је Станивуковић за РТРС.

Он је навео да други градови, организације и појединци који нису пријатељски расположени према Србима и Републици Српској, желе од Бањалуке да направе град инцидента.

“Наша вјера и наше вриједности нас одржавају. Они који не желе да ми опстанемо, пропагирајуе неке друге вриједности и друге трендове, ако је то за њих исправно нека спороводе то тамо гдје хоће. Свако други може да штити своје друштво и државу како хоће, само ми то не можемо, нама се то ускраћује”, истакао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана