Stanivuković: Neprihvatljive podvale iz Sarajeva

Srna
Stanivuković: Neprihvatljive podvale iz Sarajeva

BANjALUKA - Gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je da su neprihvatljive i opasne konstantne podvale iz Sarajeva i Federacije BiH /FBiH/ u pokušaju da se Banjaluka predstavi kao grad u kome odstoji nasilje.

Stanivuković je osudio incident u kome je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo aktiviste “BH povorke ponosa” u Banjaluci i istakao da je Banjaluka grad u kojoj je nulta tolerancija na nasilje.

“Svi imaju svoja prava, to ne uskraćujemo, ali zlonamjerni su stavovi pojedinaca da je neko od nas pojedinačno odgovoran za to što se desilo”, naglasio je Stanivuković.

On je dodao da svi imaju pravo na stav, ali da su “politike Republike Srpske možda tradicionalne, ali su i patrijarhalne, kao i društveno odgovorne”.

“Sarajevo kaže da je to za njih prihvatljivo i oni hoće da imaju te vrste žvrijednostiž. Mi imamo druge. Banjaluka ima pravo da ima svoju zvaničnu politiku i stav, a to je da javno promovišemo porodične vrijednosti, vrijednosti oca i majke. Ako neko ima drugačiji stav, ima pravo na to, ali mi nismo za javnu promociju tih stavova”, rekao je Stanivuković za RTRS.

On je naveo da drugi gradovi, organizacije i pojedinci koji nisu prijateljski raspoloženi prema Srbima i Republici Srpskoj, žele od Banjaluke da naprave grad incidenta.

“Naša vjera i naše vrijednosti nas održavaju. Oni koji ne žele da mi opstanemo, propagirajue neke druge vrijednosti i druge trendove, ako je to za njih ispravno neka sporovode to tamo gdje hoće. Svako drugi može da štiti svoje društvo i državu kako hoće, samo mi to ne možemo, nama se to uskraćuje”, istakao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana