Станивуковић: Не патим од тога да будем предсједник ПДП-а

ГС
Станивуковић: Не патим од тога да будем предсједник ПДП-а

БАЊАЛУКА – Oдлазак Јелене Тривић из ПДП-а неће пољуљати странку, поручио је градоначелник Бањалуке и предсједник Градског одбора ове странке Драшко Станивуковић.

- Увјерен сам, и како видим, сви посланици и велики дио одборника у Бањалуци привржен је и даље ПДП-у. Не видим неке велике функционере који су креирали политику ПДП-а у посљедних годину и по дана да не дијели ове ставове. ПДП је и даље на истом чврстом опозиционом путу, одговорним за Бањалуку - навео је Станивуковић, који се потом конкретније осврнуо на најаве Тривићеве, досадашње потпредсједнцице ПДП-а да ће формирати Народни фронт.

-Наравно да ћу им пожељети срећу. Али, оснивање нових политичких организација има смисла само ако доноси нову вриједност, али ако узимате мало од ПДП-а, од СДС-а, мало од овог, или оног, то није вриједност, онда се само вртимо у том кругу од 50 гласача, 50.000 или 550.000. Значи, ако је то укрупњавање опозиционог политичког тијела, ја то подржавам, али ако је само дијели, уситни, пребаци овамо пет, овамо десет онда то није нешто најбоље. Ја ћу вјеровати да је то нека нова вриједност, да ће довести до неких нових гласача, да ће се опозиција укрупнити - поручио је Станивуковић.

На питање да ли сматра да је он разлог због чега је Јелена Тривић одлучила да напусти ПДП, Станивуковић је рекао да ће из поштовања према њој рећи да вјерује да није.

- Ако јесам, онда она или ти људи нису вођени истим политичким циљевима. Један човјек не чини странку. Према томе, морамо гледати шире. Данас у ПДП-у, а и сутра у њеној странци ће опет бити неко ко јој се неће допасти, а то је природно. Политика није ствар да ли вам се неко допада или не, него имате ли вишу политику- истакао је.

На питање да ли претендује на позицију лидера ПДП-а рекао је да нема ту врсту амбиција.

-Вријеме ће показати да иако Јелена  очигледно више није ту, можда је и извјесно да ја нећу бити предсједник ПДП-а. Ја не патим од тога- истакао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана