Stanivuković: Ne patim od toga da budem predsjednik PDP-a

GS
Stanivuković: Ne patim od toga da budem predsjednik PDP-a

BANjALUKA – Odlazak Jelene Trivić iz PDP-a neće poljuljati stranku, poručio je gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora ove stranke Draško Stanivuković.

- Uvjeren sam, i kako vidim, svi poslanici i veliki dio odbornika u Banjaluci privržen je i dalje PDP-u. Ne vidim neke velike funkcionere koji su kreirali politiku PDP-a u posljednih godinu i po dana da ne dijeli ove stavove. PDP je i dalje na istom čvrstom opozicionom putu, odgovornim za Banjaluku - naveo je Stanivuković, koji se potom konkretnije osvrnuo na najave Trivićeve, dosadašnje potpredsjedncice PDP-a da će formirati Narodni front.

-Naravno da ću im poželjeti sreću. Ali, osnivanje novih političkih organizacija ima smisla samo ako donosi novu vrijednost, ali ako uzimate malo od PDP-a, od SDS-a, malo od ovog, ili onog, to nije vrijednost, onda se samo vrtimo u tom krugu od 50 glasača, 50.000 ili 550.000. Znači, ako je to ukrupnjavanje opozicionog političkog tijela, ja to podržavam, ali ako je samo dijeli, usitni, prebaci ovamo pet, ovamo deset onda to nije nešto najbolje. Ja ću vjerovati da je to neka nova vrijednost, da će dovesti do nekih novih glasača, da će se opozicija ukrupniti - poručio je Stanivuković.

Na pitanje da li smatra da je on razlog zbog čega je Jelena Trivić odlučila da napusti PDP, Stanivuković je rekao da će iz poštovanja prema njoj reći da vjeruje da nije.

- Ako jesam, onda ona ili ti ljudi nisu vođeni istim političkim ciljevima. Jedan čovjek ne čini stranku. Prema tome, moramo gledati šire. Danas u PDP-u, a i sutra u njenoj stranci će opet biti neko ko joj se neće dopasti, a to je prirodno. Politika nije stvar da li vam se neko dopada ili ne, nego imate li višu politiku- istakao je.

Na pitanje da li pretenduje na poziciju lidera PDP-a rekao je da nema tu vrstu ambicija.

-Vrijeme će pokazati da iako Jelena  očigledno više nije tu, možda je i izvjesno da ja neću biti predsjednik PDP-a. Ja ne patim od toga- istakao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana