Станивуковић најавио надзор квалитета рада зимске службе и утрошка средстава

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је данас одређене врсте измјена када је ријеч о зимској служби, у првом реду увођење мјера у вези са контролом и надзором квалитета рада и утрошка средстава.

"Град до сада није имао адекватан надзор ни у зимској служби, није се знало колико је машина која чисти путеве прешла стварно километара, нити колики је стварни утрошак соли за посипање путева, а то све може бити извор за манипулације", рекао је Станивуковић новинарима након састанка са представницима предузећа ангажованих за чишћење снијега, службе Хитне помоћи, Цивилне заштите и предузећа која обављају јавни превоз у граду.

Према његовим ријечима, вјероватно ће се до наредне сезоне ићи са тим да издвоје средства или да се анексима уговора предвиди да се са џи-пи-есом прате службе - да ли су заиста урадиле све што је потребно, да ли су прошле све улице, као и уграђивање мјерача бачене соли.

Станивуковић је додао да је наслиједио већ потписане уговоре за обављање послова зимске службе.

Он је рекао да данашњем састанку, мада су уредно позвани, нису присуствовали представници "Путева Републике Српске" иако у Бањалуци постоје магистрални путеви, које не одржавају градске службе већ то предузеће.

Станивуковић је нагласио и да је потребна посебна сарадња са Републичким хидрометеоролошким заводом да Бањалука, као највећи град у Српској, треба да има временску прогнозу за подручје града, као и да ће посебан третман, сарадња и комуникација бити остварени са службом Хитне помоћи.

Вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Давор Кострешевић демантовао је тврдње градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да су представници овог предузећа добили званичан позив за данашњи састанак код градоначелника.

"Јавно предузеће Путеви Републике Српске нису званичним путем ни позвани на састанак градоначелника са представницима предузећа која су ангажована на чишћењу снијега, Службе хитне медицинске помоћи и Цивилне заштите и предузећа која обављају јавни превоз у Бањалуци", рекао је Кострешевић Срни.

Кострешевић сматра да није коректна оваква врста комуникације градоначелника Бањалуке јер се директно износи нешто на рачун нарушавања угледа "Путева Републике Српске", који ово предузеће гради много година.

Он је напоменуо да Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" свој углед гради много година прије мандата Станивуковића и многих других људи.

"Предузеће Путеви Републике Српске је у служби Српске и свих њених грађана и служиће потребама свих једнако", закључио је Кострешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана