Stanivuković najavio nadzor kvaliteta rada zimske službe i utroška sredstava

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je danas određene vrste izmjena kada je riječ o zimskoj službi, u prvom redu uvođenje mjera u vezi sa kontrolom i nadzorom kvaliteta rada i utroška sredstava.

"Grad do sada nije imao adekvatan nadzor ni u zimskoj službi, nije se znalo koliko je mašina koja čisti puteve prešla stvarno kilometara, niti koliki je stvarni utrošak soli za posipanje puteva, a to sve može biti izvor za manipulacije", rekao je Stanivuković novinarima nakon sastanka sa predstavnicima preduzeća angažovanih za čišćenje snijega, službe Hitne pomoći, Civilne zaštite i preduzeća koja obavljaju javni prevoz u gradu.

Prema njegovim riječima, vjerovatno će se do naredne sezone ići sa tim da izdvoje sredstva ili da se aneksima ugovora predvidi da se sa dži-pi-esom prate službe - da li su zaista uradile sve što je potrebno, da li su prošle sve ulice, kao i ugrađivanje mjerača bačene soli.

Stanivuković je dodao da je naslijedio već potpisane ugovore za obavljanje poslova zimske službe.

On je rekao da današnjem sastanku, mada su uredno pozvani, nisu prisustvovali predstavnici "Puteva Republike Srpske" iako u Banjaluci postoje magistralni putevi, koje ne održavaju gradske službe već to preduzeće.

Stanivuković je naglasio i da je potrebna posebna saradnja sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom da Banjaluka, kao najveći grad u Srpskoj, treba da ima vremensku prognozu za područje grada, kao i da će poseban tretman, saradnja i komunikacija biti ostvareni sa službom Hitne pomoći.

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Davor Kostrešević demantovao je tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da su predstavnici ovog preduzeća dobili zvaničan poziv za današnji sastanak kod gradonačelnika.

"Javno preduzeće Putevi Republike Srpske nisu zvaničnim putem ni pozvani na sastanak gradonačelnika sa predstavnicima preduzeća koja su angažovana na čišćenju snijega, Službe hitne medicinske pomoći i Civilne zaštite i preduzeća koja obavljaju javni prevoz u Banjaluci", rekao je Kostrešević Srni.

Kostrešević smatra da nije korektna ovakva vrsta komunikacije gradonačelnika Banjaluke jer se direktno iznosi nešto na račun narušavanja ugleda "Puteva Republike Srpske", koji ovo preduzeće gradi mnogo godina.

On je napomenuo da Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" svoj ugled gradi mnogo godina prije mandata Stanivukovića i mnogih drugih ljudi.

"Preduzeće Putevi Republike Srpske je u službi Srpske i svih njenih građana i služiće potrebama svih jednako", zaključio je Kostrešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana