Радишић: Станивуковић се бави само нашом породицом

ГС
Радишић: Станивуковић се бави само нашом породицом

БАЊАЛУКА - Град је упутио ургенцију Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС да одговори на жалбу Миле Радишића, по којој он тражи одлагање извршења рушења нелегално изграђеног угоститељског објекта на градском земљишту, казао је градоначелник Драшко Станивуковић током представљања трећег извјештаја такозваног тима за ревизију.

"Министарство не може да одговори ништа друго осим да је жалба неоснована јер смо дали доказе да је то градско земљиште, да је регулационим планом предвиђено зеленило и да нико нема право да на градском земљишту гради угоститељски објекат" казао је Станивуковић.

Додао је да ће службену траку којом ће објекат бити ограђен поставити у четвртак, а да локал поред "Кајака" више неће моћи да ради све до коначног рушења. 

Како је навео, одбијен је захтјев за легализацију овог објекта, с обзиром на то да је саграђен након 2018, што се према законским процедурама и не може легализовати. 

Породица Радишић демантовала је путем адвокатске канцеларије "Стевановић", како су рекли, низ неистина које је градоначелник изрекао, те истакла да није ријеч о ресторану, већ о љетној тераси. 

"На овај начин се ургенцијама врши притисак на другостепени орган у управном поступку, те апелујемо на све органе да одлучују у законским роковима и капацитетима" додаје се у саопштењу.

Нагласили су да градоначелник изношењем произвољних закључака у јавности ствара погрешну слику о начину рада и пословања компанија породице Радишић.

"Он занемарује чињеницу да у граду постоји хиљаде објеката у поступку легализације, али из њему познатих разлога искључиво се бави само овим поступком. Отворено сумњамо да су управо ти разлози повод недавне градоначелникове посјете "Кајак тераси", о чему постоје снимци са видео-надзора" стоји у саопштењу породице Радишић.

Станивуковић је поново прозвао бившег директора "Акване" Ведрана Митровића, те истакао да у великом спору против "Новотекса", који је тужио "Аквану" због дуга од 2,2 милиона КМ, туженика није заступала адвокатска канцеларија као у ранијим случајевима, него само Митровић. 

Митровић је за "Глас Српске" рекао да је ово наставак терора и изношења лажних информација. 

"Што се тиче рочишта због дуга према фирми "Новотекс", суд је овластио вјештака који је три мјесеца вјештачио сваки рачун и ништа није било спорно. Увијек и на свако рочиште са мном је ишао правник из фирме" казао је Митровић.

ЕКСПРЕС РЕСТОРАН

Драшко Станивуковић је рекао да је у "Аквани" нестао и експрес ресторан, наведен у инвентурном листу, а који је плаћен око 100.000 КМ.

Ведран Митровић је казао да је експрес ресторан отписан још 2019. године, а да је приједлог о отпису заведен у књизи протокола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана