Radišić: Stanivuković se bavi samo našom porodicom

GS
Radišić: Stanivuković se bavi samo našom porodicom

BANjALUKA - Grad je uputio urgenciju Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS da odgovori na žalbu Mile Radišića, po kojoj on traži odlaganje izvršenja rušenja nelegalno izgrađenog ugostiteljskog objekta na gradskom zemljištu, kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković tokom predstavljanja trećeg izvještaja takozvanog tima za reviziju.

"Ministarstvo ne može da odgovori ništa drugo osim da je žalba neosnovana jer smo dali dokaze da je to gradsko zemljište, da je regulacionim planom predviđeno zelenilo i da niko nema pravo da na gradskom zemljištu gradi ugostiteljski objekat" kazao je Stanivuković.

Dodao je da će službenu traku kojom će objekat biti ograđen postaviti u četvrtak, a da lokal pored "Kajaka" više neće moći da radi sve do konačnog rušenja. 

Kako je naveo, odbijen je zahtjev za legalizaciju ovog objekta, s obzirom na to da je sagrađen nakon 2018, što se prema zakonskim procedurama i ne može legalizovati. 

Porodica Radišić demantovala je putem advokatske kancelarije "Stevanović", kako su rekli, niz neistina koje je gradonačelnik izrekao, te istakla da nije riječ o restoranu, već o ljetnoj terasi. 

"Na ovaj način se urgencijama vrši pritisak na drugostepeni organ u upravnom postupku, te apelujemo na sve organe da odlučuju u zakonskim rokovima i kapacitetima" dodaje se u saopštenju.

Naglasili su da gradonačelnik iznošenjem proizvoljnih zaključaka u javnosti stvara pogrešnu sliku o načinu rada i poslovanja kompanija porodice Radišić.

"On zanemaruje činjenicu da u gradu postoji hiljade objekata u postupku legalizacije, ali iz njemu poznatih razloga isključivo se bavi samo ovim postupkom. Otvoreno sumnjamo da su upravo ti razlozi povod nedavne gradonačelnikove posjete "Kajak terasi", o čemu postoje snimci sa video-nadzora" stoji u saopštenju porodice Radišić.

Stanivuković je ponovo prozvao bivšeg direktora "Akvane" Vedrana Mitrovića, te istakao da u velikom sporu protiv "Novoteksa", koji je tužio "Akvanu" zbog duga od 2,2 miliona KM, tuženika nije zastupala advokatska kancelarija kao u ranijim slučajevima, nego samo Mitrović. 

Mitrović je za "Glas Srpske" rekao da je ovo nastavak terora i iznošenja lažnih informacija. 

"Što se tiče ročišta zbog duga prema firmi "Novoteks", sud je ovlastio vještaka koji je tri mjeseca vještačio svaki račun i ništa nije bilo sporno. Uvijek i na svako ročište sa mnom je išao pravnik iz firme" kazao je Mitrović.

EKSPRES RESTORAN

Draško Stanivuković je rekao da je u "Akvani" nestao i ekspres restoran, naveden u inventurnom listu, a koji je plaćen oko 100.000 KM.

Vedran Mitrović je kazao da je ekspres restoran otpisan još 2019. godine, a da je prijedlog o otpisu zaveden u knjizi protokola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana