Станивуковић: Градимо за 21. вијек

Срна
Станивуковић: Градимо за 21. вијек

БАЊАЛУКА- Нови трг површином већи од Трга Крајине, зелене оазе, нова дворана са 5.000 сједећих мјеста, авенија која повезује Источни транзит и Улицу Олимпијских побједника са турбо кружним током и још мноштво пратећих садржаја у Парку "Младен Стојановић", даће једну потпуно нову димензију Бањалуци, саопштено је из бањалучке Градске управе. "Наши снови постају реалност.

Градимо Бањалуку 21. вијека", поручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић. Из Градске управе наводе да у оквиру овог највећег градилишта, Бањалука добија први турбо кружни ток, који је најмодернији грађевински и саобраћајни подухват и најбрже ће растеретити саобраћај на потезу Гундулићеве, Олимпијских побједника све до Источног транзита. "Радови су ушли у завршну фазу", наводи се у саопштењу Градске управе.

Такође, при крају је, како наводе из Градске управе формирање нове авеније у Гундулићевој улици, а ових дана, како додају, асфалтиран је и паркинг код Парка "Младен Стојановић" и предстоји још његово обиљежавање.

Када је ријеч о реконструкцији и уређењу Парка "Младен Стојановић", он ће, како су навели из Градске управе, ускоро постати права оаза и једна од најпосјећених локација у граду.

"Водећи рачуна о сваком дрвету, модернизоваћемо постојећу главну шетачку стазу у Парку "Младен Стојановић" и направити нешто ширу и свакако љепшу стазу која ће оплеменити амбијент комплетног парка, а истовремено одговорити потребама новог комплекса јер сам увјерен да ће по завршетку радова ово мјесто посјећивати и знатно већи број наших суграђана.

Посадили смо и 300 нових стабала јер желимо да комплетан овај простор постане права оаза за уживање", истакао је недавно градоначелник Бањалуке, наводе из Градске управе. У саопштењу додају да је у завршној фази и изградња тартан трим стазе у Парку "Младен Стојановић", која представља најсавременију подлогу за трчање коју могу користити, како рекреативци, тако и професионални спортисти.

Бањалука ће, како су истакли из Градске управе, добити и највеће дјечије игралиште у региону, на простору Парка "Младен Стојановић" на површини од 1.500 метара, које ће бити опремљено најсавременијим садржајима за игру прилагођену дјеци од три до 15 година. "Потпуно сам увјерен да ће сви бити одушевљени по завршетку пројекта који изводимо на овом простору", закључио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана