Stanivuković: Gradimo za 21. vijek

Srna
Stanivuković: Gradimo za 21. vijek

BANjALUKA- Novi trg površinom veći od Trga Krajine, zelene oaze, nova dvorana sa 5.000 sjedećih mjesta, avenija koja povezuje Istočni tranzit i Ulicu Olimpijskih pobjednika sa turbo kružnim tokom i još mnoštvo pratećih sadržaja u Parku "Mladen Stojanović", daće jednu potpuno novu dimenziju Banjaluci, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave. "Naši snovi postaju realnost.

Gradimo Banjaluku 21. vijeka", poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Iz Gradske uprave navode da u okviru ovog najvećeg gradilišta, Banjaluka dobija prvi turbo kružni tok, koji je najmoderniji građevinski i saobraćajni poduhvat i najbrže će rasteretiti saobraćaj na potezu Gundulićeve, Olimpijskih pobjednika sve do Istočnog tranzita. "Radovi su ušli u završnu fazu", navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Takođe, pri kraju je, kako navode iz Gradske uprave formiranje nove avenije u Gundulićevoj ulici, a ovih dana, kako dodaju, asfaltiran je i parking kod Parka "Mladen Stojanović" i predstoji još njegovo obilježavanje.

Kada je riječ o rekonstrukciji i uređenju Parka "Mladen Stojanović", on će, kako su naveli iz Gradske uprave, uskoro postati prava oaza i jedna od najposjećenih lokacija u gradu.

"Vodeći računa o svakom drvetu, modernizovaćemo postojeću glavnu šetačku stazu u Parku "Mladen Stojanović" i napraviti nešto širu i svakako ljepšu stazu koja će oplemeniti ambijent kompletnog parka, a istovremeno odgovoriti potrebama novog kompleksa jer sam uvjeren da će po završetku radova ovo mjesto posjećivati i znatno veći broj naših sugrađana.

Posadili smo i 300 novih stabala jer želimo da kompletan ovaj prostor postane prava oaza za uživanje", istakao je nedavno gradonačelnik Banjaluke, navode iz Gradske uprave. U saopštenju dodaju da je u završnoj fazi i izgradnja tartan trim staze u Parku "Mladen Stojanović", koja predstavlja najsavremeniju podlogu za trčanje koju mogu koristiti, kako rekreativci, tako i profesionalni sportisti.

Banjaluka će, kako su istakli iz Gradske uprave, dobiti i najveće dječije igralište u regionu, na prostoru Parka "Mladen Stojanović" na površini od 1.500 metara, koje će biti opremljeno najsavremenijim sadržajima za igru prilagođenu djeci od tri do 15 godina. "Potpuno sam uvjeren da će svi biti oduševljeni po završetku projekta koji izvodimo na ovom prostoru", zaključio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana