Станивуковић: „Аквана“ увијек била у изазову

Ј. Салопек
Станивуковић: „Аквана“ увијек била у изазову

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је „Аквана“ увијек била у изазову и да је „имала више директора из СНСД који нису уплаћивали порезе и доприносе“.

-То није важно, важни су радници "Акване"- истакао је Станивуковић након што су незадовољни радници „Акване“ ушли у Градску управу јер Скупштина града није подржала тачку којом би се ријешио проблем заосталих исплата.

Додао је да радници скоро девет мјесеци немају здравствено осигурање, а одборници о томе не расправљају.

-Морамо тражити ванредну сједницу. Нема другог начина. Ово није политика, него живот и овај проблем мора бити ријешен већ данас- навео је он.

Станивуковић је упитао зашто се не поштују радници „Акване“, те указао да је буџет већ расподијељен.

- Не можесе одједном 1,2 милиона КМ дати за „Аквану“. Дошли смо у ситуацију да молимо да се изврши репрограм како бисмо ово ријешили - подсјетио је Станивуковић.

Према његовим ријечима, он је за то да људи имају здравствено осигурање и да су проблем године одраније када није ништа уплаћивано.

-Протествоваћемо, јер се боримо за здравствену заштиту радника- поручио је Станивуковић.

Директор "Акване"  Свето Лазић је навео да је „Аквана“ од виталног значаја за Бањалуку.

-Обучавамо на хиљаде бањалучких малишана. Предузеће има доста судских спорова и акумулирани дуг - рекао је Лазић и замолио Скупптину града да дају сагласност како би ушли у реализацију проблема. Лазић је поручио те да радници осам мјесеци немају здравствено осигурање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана