Stanivuković: „Akvana“ uvijek bila u izazovu

J. Salopek
Stanivuković: „Akvana“ uvijek bila u izazovu

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je „Akvana“ uvijek bila u izazovu i da je „imala više direktora iz SNSD koji nisu uplaćivali poreze i doprinose“.

-To nije važno, važni su radnici "Akvane"- istakao je Stanivuković nakon što su nezadovoljni radnici „Akvane“ ušli u Gradsku upravu jer Skupština grada nije podržala tačku kojom bi se riješio problem zaostalih isplata.

Dodao je da radnici skoro devet mjeseci nemaju zdravstveno osiguranje, a odbornici o tome ne raspravljaju.

-Moramo tražiti vanrednu sjednicu. Nema drugog načina. Ovo nije politika, nego život i ovaj problem mora biti riješen već danas- naveo je on.

Stanivuković je upitao zašto se ne poštuju radnici „Akvane“, te ukazao da je budžet već raspodijeljen.

- Ne možese odjednom 1,2 miliona KM dati za „Akvanu“. Došli smo u situaciju da molimo da se izvrši reprogram kako bismo ovo riješili - podsjetio je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, on je za to da ljudi imaju zdravstveno osiguranje i da su problem godine odranije kada nije ništa uplaćivano.

-Protestvovaćemo, jer se borimo za zdravstvenu zaštitu radnika- poručio je Stanivuković.

Direktor "Akvane"  Sveto Lazić je naveo da je „Akvana“ od vitalnog značaja za Banjaluku.

-Obučavamo na hiljade banjalučkih mališana. Preduzeće ima dosta sudskih sporova i akumulirani dug - rekao je Lazić i zamolio Skupptinu grada da daju saglasnost kako bi ušli u realizaciju problema. Lazić je poručio te da radnici osam mjeseci nemaju zdravstveno osiguranje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana