Станић: СП ће подржати усвајање буџета уз амандмане, морамо показати солидарност

ГС
Станић: СП ће подржати усвајање буџета уз амандмане, морамо показати солидарност

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија (СП) и њени одборници у Скупштини града подржаће усвајање буџета града Бањалука за 2021. годину на предстојећој сједници Скупштине Града заказаној у сриједу, казао је предсједник Градског одбора СП Велибор Станић.

- Усвојићемо буџет јер је то у интересу грађана и свих Бањалучана, а СП је одувијек слушала ставове, мишљење и жеље грађана – нагласио је Станић.

Додао је да је сво политичко дјеловање ове партије дефинисано интересима нашег народа и Бањалучана и тако ће и остати.

- Социјалистичка партија је све вријеме од успостављања вишепартијског политичког система парламентарна партија у Бањалуци и као такви смо увијек били на линији развоја нашег града, његових потенцијала, бољег економског положаја, привредне климе и запошљавања. СП је кроз рад својих одборника све ове године и деценије учествовала у раду и изградњи Бањалуке, дајући свој активан допринос преко различитих иницијатива и подржавања истих у склопу коалиције – рекао је Станић.

Напомиње  да ниједан већи пројекат од интереса за град није усвојен без подршке одборника СП. - На то смо поносно посебни и са том чињеницом идемо на сљедећу сједницу Скупштине града.  Ако ме питате да ли сам у потпуности задовољан предложеним буџетом, одмах ћу вам рећи да нисам и да је тај буџет потребно кориговати. Морамо помоћи здравствене раднике у овој, за све нас, изазовној и тешкој години. Морамо показати људскост и солидарност. Управо из тог разлога, предложићемо и подржаћемо амандмане који предвиђају једнократну новчану помоћ свим здравственим радницима са простора Бање Луке у износу од 500 КМ, као и породиљама – истакао је Станић.

Додао је да на овај начин промовишу и пронаталитетну политику, која је пријеко потребна.

- Свако онај који говори да не треба помоћи здравствене раднике и породиље није пријатељ Бањалучана и не жели добро своме народу. Од срца ћу гласати за предложене амандмане у жељи да нас срећа и Бог погледају да их више никада не морамо предлагати у будућности. То би значило да смо се успјешно изборили са пандемијом и да се здравствени радници могу вратити својим редовним обавезама. Међутим, у овој ситуацију, када се град организује за највећи процес вакцинације и када су здрваствени капацитети затегнути до пуцања, на овај, рекао бих симболичан начин, ми желимо да кажемо здравственим радницима једно велико хвала и да смо уз њих – сматра Станић.

Додао је ће бити новца, да има живота, да ће бити буџета и догодине, али да неће бити ничега, ако не буде људи и здравља.

- Веома често можемо чути критике на рачун здравственог система и ниских плата у том сектору, а онда када предложите конкретне мјере помоћи, неко то дискредитује. Мислим да је то чисти популизам и лажно моралисање. Морамо се заједно борити за развој овога града, али истовремено и за људе и душу Бањалуке и управо из тих разлога ће социјалисти гласати на сједници Скупштине Града за буџет и предложене амандмане – закључио је Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана