Stanić: SP će podržati usvajanje budžeta uz amandmane, moramo pokazati solidarnost

GS
Stanić: SP će podržati usvajanje budžeta uz amandmane, moramo pokazati solidarnost

BANjALUKA - Socijalistička partija (SP) i njeni odbornici u Skupštini grada podržaće usvajanje budžeta grada Banjaluka za 2021. godinu na predstojećoj sjednici Skupštine Grada zakazanoj u srijedu, kazao je predsjednik Gradskog odbora SP Velibor Stanić.

- Usvojićemo budžet jer je to u interesu građana i svih Banjalučana, a SP je oduvijek slušala stavove, mišljenje i želje građana – naglasio je Stanić.

Dodao je da je svo političko djelovanje ove partije definisano interesima našeg naroda i Banjalučana i tako će i ostati.

- Socijalistička partija je sve vrijeme od uspostavljanja višepartijskog političkog sistema parlamentarna partija u Banjaluci i kao takvi smo uvijek bili na liniji razvoja našeg grada, njegovih potencijala, boljeg ekonomskog položaja, privredne klime i zapošljavanja. SP je kroz rad svojih odbornika sve ove godine i decenije učestvovala u radu i izgradnji Banjaluke, dajući svoj aktivan doprinos preko različitih inicijativa i podržavanja istih u sklopu koalicije – rekao je Stanić.

Napominje  da nijedan veći projekat od interesa za grad nije usvojen bez podrške odbornika SP. - Na to smo ponosno posebni i sa tom činjenicom idemo na sljedeću sjednicu Skupštine grada.  Ako me pitate da li sam u potpunosti zadovoljan predloženim budžetom, odmah ću vam reći da nisam i da je taj budžet potrebno korigovati. Moramo pomoći zdravstvene radnike u ovoj, za sve nas, izazovnoj i teškoj godini. Moramo pokazati ljudskost i solidarnost. Upravo iz tog razloga, predložićemo i podržaćemo amandmane koji predviđaju jednokratnu novčanu pomoć svim zdravstvenim radnicima sa prostora Banje Luke u iznosu od 500 KM, kao i porodiljama – istakao je Stanić.

Dodao je da na ovaj način promovišu i pronatalitetnu politiku, koja je prijeko potrebna.

- Svako onaj koji govori da ne treba pomoći zdravstvene radnike i porodilje nije prijatelj Banjalučana i ne želi dobro svome narodu. Od srca ću glasati za predložene amandmane u želji da nas sreća i Bog pogledaju da ih više nikada ne moramo predlagati u budućnosti. To bi značilo da smo se uspješno izborili sa pandemijom i da se zdravstveni radnici mogu vratiti svojim redovnim obavezama. Međutim, u ovoj situaciju, kada se grad organizuje za najveći proces vakcinacije i kada su zdrvastveni kapaciteti zategnuti do pucanja, na ovaj, rekao bih simboličan način, mi želimo da kažemo zdravstvenim radnicima jedno veliko hvala i da smo uz njih – smatra Stanić.

Dodao je će biti novca, da ima života, da će biti budžeta i dogodine, ali da neće biti ničega, ako ne bude ljudi i zdravlja.

- Veoma često možemo čuti kritike na račun zdravstvenog sistema i niskih plata u tom sektoru, a onda kada predložite konkretne mjere pomoći, neko to diskredituje. Mislim da je to čisti populizam i lažno moralisanje. Moramo se zajedno boriti za razvoj ovoga grada, ali istovremeno i za ljude i dušu Banjaluke i upravo iz tih razloga će socijalisti glasati na sjednici Skupštine Grada za budžet i predložene amandmane – zaključio je Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana