"Српска кућа": Више од 400 бањалучких малишана на „Играма без граница"

Срна
"Српска кућа": Више од 400 бањалучких малишана на „Играма без граница"

БАЊАЛУКА - Више од 400 малишана из неколико бањалучких вртића учествовало је данас у манифестацији "Игре без граница" коју је организовала Фондација "Српска кућа".

Оснивач ове фондације Јелена Трнинић Милићевић рекла је новинарима да је циљ манифестације промоција пронаталитетне политике, здравог друштва, као и вишечланих породица. Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Петар Јокановић изразио је наду да ће ова манифестација допринијети значају породице, као најважније ћелије друштва.

Он је навео да је првобитно планирано да манифестација буде одржана у мају када се обиљежава Међународни дан породице, али је пролонгирана због лошег времена. Забавни дио манифестације увеличао је глумац Дјечијег позоришта Републике Српске Душко Мазалица.

"Желим да покажемо да смо сви једна велика породица, кућа у којој треба да се сви волимо, дружимо и будемо најбољи", истакао је Мазалица. Манифестација "Игре без граница" одржана је на помоћном терену стадиона Фудбалског клуба "Борац".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана