"Srpska kuća": Više od 400 banjalučkih mališana na „Igrama bez granica"

Srna
"Srpska kuća": Više od 400 banjalučkih mališana na „Igrama bez granica"

BANjALUKA - Više od 400 mališana iz nekoliko banjalučkih vrtića učestvovalo je danas u manifestaciji "Igre bez granica" koju je organizovala Fondacija "Srpska kuća".

Osnivač ove fondacije Jelena Trninić Milićević rekla je novinarima da je cilj manifestacije promocija pronatalitetne politike, zdravog društva, kao i višečlanih porodica. Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Petar Jokanović izrazio je nadu da će ova manifestacija doprinijeti značaju porodice, kao najvažnije ćelije društva.

On je naveo da je prvobitno planirano da manifestacija bude održana u maju kada se obilježava Međunarodni dan porodice, ali je prolongirana zbog lošeg vremena. Zabavni dio manifestacije uveličao je glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske Duško Mazalica.

"Želim da pokažemo da smo svi jedna velika porodica, kuća u kojoj treba da se svi volimo, družimo i budemo najbolji", istakao je Mazalica. Manifestacija "Igre bez granica" održana je na pomoćnom terenu stadiona Fudbalskog kluba "Borac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana